Login op ROSA

De landelijke omgeving

Het kinderdagverblijf met verschillende locaties is gevestigd in een landelijk en bosrijk buitengebied van Roermond en bovendien goed bereikbaar door de geringe afstand van de bebouwde kom. De locaties liggen op slechts enkele honderden meters afstand van elkaar. Ze worden door middel van een pad, door de weilanden, met elkaar verbonden. Zo kunnen kinderen op de locatie Heisterhof ook regelmatig de boerderijen bezoeken. Heerlijk vinden kinderen dat!

Al heel lang zien pedagogen de waarde van een natuurlijke omgeving voor kinderen.
Bij de Beestenboel ligt daarom het accent op buiten zijn. Uw kind leert natuurlijke materialen kennen en leert omgaan met dieren. Het prikkelt de nieuwsgierigheid en stimuleert de creativiteit. Denk hierbij aan de lucht van vers gemaaid gras, het prikkelen van hooi onder de voetjes of de grote modderplassen waar je door heen stampt. Buiten worden de zintuigen op een heel andere manier geprikkeld dan binnen. Dit zijn allemaal rijke ervaringen die de natuurlijke omgeving aan de kinderen biedt. Buiten krijgen de kinderen de kans om hun energie kwijt te raken en frisse lucht in te ademen. Op onderzoek uitgaan, dingen uitproberen en fantaseren.

Kinderen krijgen bij ons volop de gelegenheid om hun gang te gaan, echter altijd onder begeleiding van een leidster.
Kinderen zijn verzamelaars vanaf het moment dat ze kunnen lopen. In de broekzakken zullen regelmatig veren, bladeren en takjes te vinden zijn.

Regen, zon, sneeuw en wind roepen gevoelens op bij kinderen en dagen ze uit tot steeds een ander spel. Zo genieten we samen met de kinderen van elk jaargetijde.