Login op ROSA

De boerderij

Wekelijks bezoekt uw kind de boerderij. Op het melkveebedrijf staan ongeveer 120 melkkoeien met daarbij nog 100 stuks jongvee. Nagenoeg het gehele jaar lopen er koeien in de weilanden die rondom de gebouwen gelegen zijn. Zo kunnen de kinderen vanuit de groepsruimte naar de koeien kijken.

Het bedrijf omvat 35 hectare grasland en 30 hectare akkerbouw. De koeien worden door een VMS (vrijwillig melksysteem) gemolken, hetgeen betekent dat ze de hele dag en nacht naar eigen behoefte gemolken kunnen worden.

Voor ons en voor de koeien is dit fijn; de kinderen kunnen altijd naar het melken gaan kijken en de koeien kunnen hun eigen ritme bepalen. Een bezoekje aan de stal is altijd een succes. De kinderen kunnen de koeien en kalfjes van dichtbij zien.

Op de boerderij lopen een aantal paarden. Op de speelplaats staat een stalletje met ons "eigen kalfje". Dieren zijn voor kinderen ideale vriendjes. Wij kunnen een heel eind wandelen tussen de weilanden en in het aangrenzende bos, ook onderhouden de kinderen hun eigen moestuin. Al met al uniek in de regio.

 

 

 

 

 


Buiten spelen

Buiten spelenBuiten vang je regendruppels op je tong en stamp je door de plassen.
Buiten beweeg je veel meer, sneller en grover.
Buiten leef je anders;
je mag lekker in het zand,
je mag vies worden,
je mag gillen en rennen.
Buiten is er leven; vlinders, torren,
lieveheersbeestjes, bomen, struiken, planten en voor bofkonten kippen, geiten, vogels en koeien, noten en fruit of bloemen.