Login op ROSA

Algemene informatie


Een dag bij ‘de Beestenboel’

Wij vinden het belangrijk om enige structuur mee te geven. Structuur en regelmaat zorgen ervoor dat kinderen weten waar ze aan toe zijn. Dat geeft duidelijkheid, ritme en vertrouwen. Daarom houden wij zo veel mogelijk vaste eet- slaap- en speeltijden aan. Bij kinderen onder één jaar houden wij zoveel mogelijk het voeding- slaapritme van thuis aan. Natuurlijk kunnen de leidsters, naar eigen inzicht, hier flexibel mee omgaan.

Heeft u gedurende de dag behoefte om te vragen hoe het met uw kind is, voel u dan vrij om te bellen.

Daarnaast werken we voor ieder kind tot 12 maanden met een kinderdagverblijfboekje, waarin bijzonderheden genoteerd worden. Vanaf 1 jaar krijgen kinderen een plakboek waarin foto's en knutselwerkjes te vinden zijn. Als de kinderen 4 jaar worden krijgen ze het boek mee naar huis als herinnering.

(Buiten) slapen

Er wordt niet alleen gespeeld en gegeten buiten maar ook geslapen.
Naast het bieden van slaapruimtes binnen hebben wij ook speciale bedjes die geschikt zijn om buiten te staan voor kinderen tot ongeveer 18 maanden.
Veilig slapen in de frisse buitenlucht, zeker in een landelijke omgeving, zorgt voor meer weerstand door een grotere opname van vitamine D. De frisse lucht is heel goed voor de longen van jonge kinderen. Vooral voor kinderen met astmatische aandoeningen en allergieën kan dit bed een uitkomst bieden. Dit buitenbed kan het hele jaar door gebruikt worden. Eventueel samen met een speciale buitenslaapzak. Wij overleggen met u waaraan u de voorkeur geeft.

De buitenbedjes staan zo opgesteld dat ze rustig en beschut staan en zo dat de leidsters van binnenuit de kinderen kunnen zien liggen.

Lees meer over ons beleid in deze PDF.