Login op ROSA

Algemene informatie BSO

BSO De Beestenboel is een particuliere organisatie die op verantwoorde wijze groene kinderopvang biedt aan kinderen van 4 tot 12 jaar.

Kinderen zijn na een dag school moe en hebben behoefte aan ontspanning. Bij BSO De Beestenboel kunnen kinderen daarom kiezen of ze mee willen doen met georganiseerde activiteiten, of dat ze liever hun eigen gang gaan. Natuurlijk zijn er wel vaste momenten waarop we even bij elkaar komen, bijvoorbeeld om even iets te drinken.

Verspreid over het jaar staan bij De Beestenboel een aantal thema's centraal. De activiteiten en de aankleding van de BSO zijn thematisch met elkaar verbonden. De groepsruimte is gezellig, functioneel en veilig ingericht. Hier kunnen de kinderen gezellig kletsen, spelletjes doen of iets moois knutselen. Er is een keuken aanwezig, waar we samen met de kinderen kunnen koken en bakken. Buitenspelen is essentieel om ervaringen op te doen. Hier kom je in aanraking met verschillende materialen en uiteenlopende omstandigheden. Daarom gaan we elke dag naar buiten.

Naast vrij spel krijgen de kinderen buiten verschillende activiteiten aangeboden. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan variërende sport- en spelactiviteiten. Daarnaast worden de kinderen betrokken bij het verzorgen van de moestuin. Zaaien, planten, groente plukken en water geven zijn leuke en leerzame activiteiten voor de kinderen.

Regelmatig brengen we een bezoekje aan de stal met koeien en paarden. We maken geregeld een wandeling door het vlakbij gelegen bos. Hier kunnen de kinderen ontdekken wat er allemaal te vinden is in de natuur. Met schepnetjes en emmertjes gaan we op pad om het leven in de beek te onderzoeken, of we gaan sporen zoeken en kijken of we misschien een hertje of een wild zwijn kunnen vinden. Even later worden takken bij elkaar gezocht, om een mooie boomhut van te bouwen. Mogelijkheden te over in deze bosrijke omgeving.